گزارشی از سمپوزیوم" توانمند سازی دانشجویان در برابر اعتیاد: نقش دانشگاه ها در تقویت مهارت های مقاومت و خودکنترلی"

۱۹ اسفند ۱۴۰۳ | ۱۰:۳۷ کد : ۲۸۵۵۰ اخبارها
تعداد بازدید:۲۶
گزارشی از سمپوزیوم" توانمند سازی دانشجویان در برابر اعتیاد: نقش دانشگاه ها در تقویت مهارت های مقاومت و خودکنترلی"

سمپوزیوم توانمندسازی دانشجویان در برابر اعتیاد با عنوان "نقش دانشگاه در تقویت مهارتهای مقاومت و کنترل" در تاریخ 30 بهمن 1403 ساعت 13:30 توسط پژوهشکده علوم ورزشی و تندرستی دانشگاه عالمه طباطبائی با همکاری ستاد مبارزه با مواد مخدر در دانشگاه برگزار گردید. این رویداد علمی با هدف ارائه راهکارها و سیاستگذاری در دانشگاهها برای پیشگیری از مصرف مواد مخدر و روانگردان برگزار شد. مخاطبین این سمپوزیوم شامل معاونین و رؤسای دانشکدهها و پژوهشکدههای دانشگاه عالمه طباطبائی بودند.

 

 

در این سخنرانی خانم دکتر مریم اخگری رئیس گروه کنترل و تضمین کیفیت آزمایشگاه های سازمان پزشکی قانونی کشور، اذعان داشتند اهمیت آگاهی از انواع مواد مخدر و اثرات آنها بر جسم و روان تأکید کرد. این آگاهی به عنوان یک پایه اساسی برای پیشگیری از مصرف مواد مخدر در بین دانشجویان مورد توجه قرار گرفت.

 

دکتر عسگری مدیر کل فرهنگی و پیشگیری ستاد مبارزه با مواد مخدر ریاست جمهوری، به ارتقای ساختار دانشگاه از لحاظ بهبود هنجارهای اجتماعی پرداخت. او بر این نکته تأکید کرد که دانشگاهها باید محیطی را ایجاد کنند که در آن هنجارهای سالم و مثبت بر هنجارهای منفی غلبه کنند. این امر میتواند با برنامههای فرهنگی و اجتماعی متنوع در دانشگاه ها تحقق یابد.

 

دکتر سهرابی عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبائی به نقش آموزش رفتارهای سالم در پیشگیری از مصرف مواد مخدر در محیط دانشگاه اشاره کرد. وی بر این نکته تأکید کرد که آموزش و تربیت دانشجویان در زمینه رفتارهای سالم و بهداشتی میتواند به عنوان یک استراتژی موثر در پیشگیری از اعتیاد عمل کند. این آموزشها باید به صورت مداوم و با استفاده از روشهای نوین آموزشی ارائه شوند.

 

در ادامه جلسه دکتر وجدانی همت مدیر مرکز مشاوره و سبک زندگی دانشگاه علامه طباطبائی گزارش طرح پژوهشی در مورد زیست دانشجویان و مداخالت روانی و اجتماعی را ارائه داد. این گزارش به بررسی عوامل خطر و محافظت در برابر اعتیاد در بین دانشجویان پرداخت و نشان داد که مداخالت روانی و اجتماعی میتوانند به عنوان یک استراتژی پیشگیرانه مؤثرباشند.

 

در انتهای سمپوزیوم، دکتر شیرزاد، مدیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر، پیشنهاد تشکیل کارگروه تخصصی در دانشگاه با مدیریت پژوهشکده علوم ورزشی و تندرستی دانشگاه عالمه طباطبائی را داد. این کارگروه با همکاری اعضای هیات علمی دانشگاه، اعضای ستاد مبارزه با مواد مخدر، دانشگاه پلیس، و پزشک قانونی تشکیل خواهد شد و هر یک هفته در میان جلسه خواهد داشت. هدف از تشکیل این کارگروه ارائه الگویی برای پیشگیری از مصرف مواد مخدر در دانشجویان دانشگاه عالمه طباطبائی به عنوان یک پروژه پایلوت است که از نظر مالی توسط ستاد حمایت خواهد شد. این کارگروه تخصصی وظیفه دارد تا با بررسی شرایط موجود و نیازهای دانشگاه، برنامه های جامع و اثربخشی را برای پیشگیری از اعتیاد در بین دانشجویان طراحی کند. این برنامه ها باید بر اساس آخرین یافته های علمی و با همکاری سایر نهادهای مرتبط باشد تا بتواند به عنوان یک الگوی موفق در سطح ملی معرفی شود.


نظر شما :